En aftentur med teamet

Vejrudsigten er god. Crew'et skal samles

I dagens løb er der sendt melding ud til team-medlemmerne, at der er chance for flyvning. Hvem kan deltage? Det er der som oftest nogen der kan, og sent på eftermiddagen mødes de med ballonskipperne. De har medbragt ballontraileren, hvor grejet er stuvet sammen. Herefter går turen videre til et startsted, hvor man forventer en passende vindretning. 

 
Udpakning

 På startstedet bæres ballon mv. ud af traileren. Gasflasker og gasbrænder monteres i og på kurven. Ballonhylsteret bredes ud på jorden, og stålwirene fra hylsteret hægtes fast i kurven med karabinhager. Det hele bliver kontrolleret endnu en gang, og den benzindrevne blæser starter opfyldning af hylsteret med luft. Derefter tændes gasbrænderen, og luften i ballonen varmes op. Snart er ballonen og de tre personer i kurven startklare.

Det egentlig formål - flyvningen -

Når man er den heldige, der skal med på turen, kan man se frem til en oplevelse af naturen - og byerne i et helt specielt perspektiv. Selvom man måske godt kender området, der flyves over, er det noget ganske andet, når man står i en ballonkurv og ser landskabet glide stille afsted under sig. Flyvehøjden er meget varierende, og undertiden flyver man faktisk i så lav højde, at man kan tale med folk på jorden.

Ledsagerbil -også en oplevelse på jorden

Men også, når vi kører ledsagerbil, er der gode oplevelser. Vi ser steder, vi ikke har set før. Man mødes med mange mennesker, der også følger ballonens færd, og mange får man en lille snak med, mens man holder stille for at få pejling af hvilken vej man skal følge for at være klar, når der landes efter en god times flyvning.

Landing

Skipper har udset en passende sted for landing. Stedet skal gerne opfylde nogle punkter som

  • En mark hvor afgrøder ikke tager skade
  • Ingen dyr i nærheden
  • Ingen elledninger
  • Gerne i nærheden af en vej


 Efter landing og sammenpakning drikkes måske en (Ceres) øl - eller en kop kaffe! Turen går hjemad mens oplevelserne i luften og på jorden endnu en gang udveksles.

 

IMG 4709LowressBillede taget efter landing den 16.10.13

Se flere flotte billeder fra turen i vores album!

Fra Ballon 2014-1
Go to Top